Юрій Отруба: Діалоги з Антарктиди "Україна там де ми є "

3 Травня, 2022

Про станцію "Академік Вернадський"
Українська антарктична станція «Академік Вернадський» розташована на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови, координати – 65°15′ пд.ш., 64°15′ зх.д. До 1996 р. це була британська станція «Фарадей» (Детальніше – у розділі Історія станції).
Проведення наукових досліджень на шостому континенті — головне призначення станції «Академік Вернадський». Цьому завданню підпорядкована вся життєдіяльність станції та Національного антарктичного наукового центру, який є національним оператором України в Антарктиці.
Станція «Академік Вернадський» є складовим елементом, інтегрованим у систему органічної взаємодії багатьох інституцій та закладів як в Україні, так і за її межами.
Сама станція є системою з власною інфраструктурою, яка забезпечує її функціонування протягом усього року. Цілий рік на станції працюють 11-13 полярників.
Українська антарктична станція, а також прибережні ділянки з розмаїтою живою природою (острів Пітерман, протока Лемайєр), пам’ятки ери героїчного відкриття Антарктики (“Хатина Ворді”, Аргентинські острови) приваблюють сюди багатьох туристів

Склад 27-ї Української антарктичної експедиції
Юрій Отруба (керівник експедиції) – 1986 р.н., Київ, НАНЦ (сьома зимівля)


More Записи for Show: програма ДІАЛОГИ
Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
ПАРТНЕРИ
Допомога біженцям і мігрантам, консультації з питань захисту у кримінальних справах та представництва у сімейних спорах

+38-097-752-51-77
consulting@lawargument.com
ГАЛЕРЕЇ
Наші митці в галереї Європи
Купуй українське
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram