ОЛЕГ ДРАЧ - не втечу від людського..

9 Лютого, 2023

ОЛЕГ ДРАЧ: - Актор, режисер, викладач, учитель і тренер, та ще й віднедавна – письменник Олег Драч завітає нині до нас, на радіо "Українська хвиля з Європи".
Один з фундаторів Львівського театру імені Леся Курбаса – модерної та інноваційної театральної лабораторії в нафталіновому морі пафосного академізму.
"З Лесем Курбасом в Олега містичний життєвий зв'язок – уже багато літ він працює в Національному Центрі театрального мистецтва ім. Леся Курбаса і має тут власну творчу майстерню "Студія А.К.Т." – лабораторію, яка досліджує ігрову природу театру "методикою Олега Драча". Це – "Метод Креативної Структурованої Імпровізації" (повна назва методології, яку розробив Олег Драч). Це коли п'єса і тексти творяться самими акторами та їхніми персонажами, яких вони також самостійно витворюють покроково.
Викладав і провадив театральні тренінги й вишколи на трьох континентах. Втілив з півсотні театральних ролей та понад три десятки кінопроперсонажів у фільмах Польщі, Росії, Єгипту, Курдистану та США. Зі знакових – "Молитва за Гетьмана Мазепу" (Ю. Іллєнка) / "Залізна сотня" (О. Янчука) / "Кіборги" (А. Сеітаблаєва).
У 2012 році вийшла перша збірка оповідань Олена Драча "Северинові сни".
Напередодні амбітної режисерської прем'єри "Ефект Мінетті" за мотивами комедії Томаса Бернгарда ("Мінетті") почаюємо з Олегом про наше життя, яке Брехту з Йонеско і не снилося; про український злам у постсовковому просторі; про моральний вибір у "часи апокаліпсису" та втечу від людського...

У нас на радіо перша прем'єра Олега Драча з його оповіданням "Мамай" у авторському виконанні.

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
ПАРТНЕРИ
Допомога біженцям і мігрантам, консультації з питань захисту у кримінальних справах та представництва у сімейних спорах

+38-097-752-51-77
consulting@lawargument.com
ГАЛЕРЕЇ
Наші митці в галереї Європи
Купуй українське
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram