21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи

21 Листопада, 2021

День гідності та свободи 21 листопада відзначається в Україні на державному рівні з 2014 року на честь початку цього дня двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Євромайдану і Революції гідності у 2013 році. У цьому році пам'ятні події, які проводить Національний музей Революції гідності, приурочені до восьмої річниці початку Євромайдану.

Програма заходів включає виставки, презентації, обговорення фільмів та соціальну рекламу. Гасло заходів лишається традиційне з 2019 року: «Вільні творити майбутнє».

Музей Революції гідності запрошує брати участь у флешмобі #БутиГідним: під цим хештегом ділитися у соцмережах спогадами і роздумами про Помаранчеву революцію та Євромайдан. Пізніше ці дописи можуть використати для видань і виставок.

17 лютого 2021 року Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Того ж дня Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на 2021—2025 роки. Серед іншого уряд передбачив забезпечення проєктування, будівництва та функціонування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності. З вичерпним переліком заходів, які пропонує для реалізації уряд, можна ознайомитися на його офіційному сайті.

З 2015 року в Україні 20 лютого щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме 18–20 лютого 2014-го відбулися наймасовіші розстріли учасників протестів листопада 2013 – лютого 2014 років. У День Героїв Небесної Сотні вшановуємо пам’ять загиблих громадян під час подій Революції гідності, а також на початках російської агресії проти України у березні-квітні 2014 року, які захищали ідеали демократії, обстоювали права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Детально на офіційному сайті Українського Інституту Національної Пам’яті: https://uinp.gov.ua/aktualni-temy/revolyuciya-gidnosti-den-gidnosti-ta-svobody

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
ПАРТНЕРИ
Допомога біженцям і мігрантам, консультації з питань захисту у кримінальних справах та представництва у сімейних спорах

+38-097-752-51-77
consulting@lawargument.com
ГАЛЕРЕЇ
Наші митці в галереї Європи
Купуй українське
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram