Олег Онаць: фрагменти з книги «Гелійський Стандарт», філософських роздумів, що мотивують нашу Перемогу

10 Жовтня, 2024  

( фрагменти з книги «Гелійський Стандарт», філософських роздумів, що мотивують нашу Перемогу)

Про автора Олега Онаць, який творить живі елементи сучасного та майбутнього часу, бореться за Україну, любить життя... (містик, письменник, актор, художник, воїн, волонтер та вірний побратим)

«… Абстрагуйся від привидів цього світу, покинь всі власні турботи та поринь у благісний медитативний спокій при цьому пам’ятаючи, що всі ми завжди знаходимось в життєвих бойових обставинах. Завжди будь в рамках власного часу, життя, сили, долі, зорі і тільки тоді ти станеш переможцем в цьому світі, бо він належить виключно переможцям. І Хай Тобі посміхнеться власна зоря і доля.»

Хай Сіяє. Я Олег Онаць, автор гелійської філософії, яка відноситься до космологічної традиції наших предків, розпочинаю філософський громадянський проект «Гелійський Стандарт», в якому дійсність розвивається динамічно, просто, точно, радісно та легко. Ціль проекту або руху - реконструкція вірного в Тобі, в громаді та народі за для впровадження альтернативної моделі дійсності в життя, як власного так і суспільного устрою.
Тому кожен бажаючий учасник на власний творчий розсуд, ознайомившись з концептом та розпізнавши власне місце в ньому вступає в альтернативний простір гри в справжню дійсність. В подальшому ми разом з Тобою відтворимо та згенеруємо простір природньої матриці та протиставимо його простору Химери - спотвореної сучасної дійсності.
Сотворимо своєрідний «Священний Аркан», щоб одностайно дати відсіч кривді та раз і назавжди принести порядок в цей задушливий та нікчемний хаос. Наш намір твердий, наша воля гранітна, наша зброя нагострена та готова до нещадного знищення кривди. Ми ініціюємо Просвітницький Рух направлений на цілковиту одностайність та монолітність Української Нації. І хай прибудуть з нами наші предки, боги, рід, природа і великий всесвіт, які одностайно з нами вступлять в стрій на вирішальні змаг.
Молоде українське покоління вимагає змін, наш суспільний устрій спотворив всякий розумний порядок речей, народ та кращі його представники марніють від навали кривдників, а недруги нахабно висмоктують послідню нашу кров. В першу чергу ми розпочинаємо рух за допомогою здорового глузду та гострого розуму, де просвітлимо дійсний стан речей, а згодом на основі цих даних сконструюємо альтернативну систему особистого та суспільного устрою, елементи якої будуть подані в цій праці нижче, включаючи виклики сьогодення та перспективи майбутнього. Підготовимо власні розрахунки та ставки, виступимо в марші на позиції і дамо тріумфальний бій.

Все почнеться з свідомості та відповідної світоглядної конструкції так званої особистої та колективної матриці свідомості.

Ну що ж мій побратиме, вирушаймо в наш переможний марш і священна перемога за нами. Все бо починається з яскравого імпульсу духу, який оволодівши нашим логосом - розумом, через голос, запалює горіння нашої душі утворюючи Грааль - цілісне горіння особистості вищим вогнем творіння, який поступово формує гранітний намір та похідну від нього волю, яка сформувавшись, стирає всі перешкоди хаосу на власному тріумфальному сходженні, пропалюючи матерію та впорядковуючи життєвий шлях. І наречений наш рух «Гелійським», а послідовники гелійцями, рух правди, ясності та переможного герцю ...

Звичайно, праця над власним шляхом вдосконалення це основа нашої пропозиції, вона автоматично тягне за собою паралельне завдання творення правильного природнього середовища, де особистість має можливість творення текучої дійсності, а правильне середовище утворює відповідну особистість; жива динаміка творить шлях достойного, вірного життя. Наше середовище це суспільство в якому ми постійно перебуваємо та з яким щодня взаємодіємо. Коли суспільство здорове, то і ми по інерції спокійні, цілісні та щасливі; коли ж воно хворе, то свою неміч буде автоматично індукувати на здорових особистостей, створюючи їм перешкоди на шляху власного вдосконалення, росту та гармонійного буття. Нагадаю, людина явище соціальне і поза соціумом вона не людина, а радше тварина, тому дуже важливе завдання сотворити правильно працюючий соціальний механізм, який дає максимум можливостей для індивідуальної самореалізації та гідного життєвого рівня.

Тому гелійський рух переслідує дві основні цілі; творення повноцінного, цілісного, результативного, багатофункціонального, здорового, щасливого людського індивіда та правильного середовища, тобто соціума із гармонійними взаємовідносинами. Наш девіз - «Вища Людина у Вищому Соціумі», згідно з яким паралельно сотворяємо два явища; людину та громаду, які нероздільні у своєму життєвому становленні та рості. Наші символи це тризуб та сварга, де тризуб символізує триєдину цілісну особистість досягнувшої образу вишнього в собі та сварга, яка символізує цілісну громаду у вічному життєвому переможному русі. Якщо людина досягає злагодженого з'єднання власної три сутті, то вона опановує власний тріумфом, а сукупність таких у взаємодії закручує правильну сваргу, життєтворчий вихор в просторі подій справжнього цілісного життя.

Наш народ забуяє тільки тоді благополуччям та достатком, коли в ньому з'являється сильний дух, який виражається появою своєрідних мислителів, філософів, творців реальності. Коли народ починає мислити його мудрість та воля виливається працями його провідників, філософів, митців, науковців, які пером, мечом, словом та булавою сотворятимуть текучу дійсність. Праця філософа тісно зв'язана з якістю народного мислення; мислення народу формує філософа, а він в свою чергу формує мислення народу, який в свою чергу створює з нього вже мислячу націю з власним ментальним орієнтиром та ідеологією. Провідники, як вираження чоловічої сили завжди піклуються про душу народу, вони тонко відчувають її та захищають. Душа народу завжди жива, вона проливається піснями, традиціями, мистецтвом ... вона жінка, яка береже родинний вогонь, вона рідна земля, яка кормить своїх людей та піклується про своїх нащадків, вона велика матір - Богородиця, яка народжує своїх богів, героїв, добрих людей, вона вода і земля втамовуючи спрагу та годуючи своїх дітей. Душу народу найлегше ідентифікувати за її мовою та культурою. Дух народу символізує втілення його чоловічої частини і виражається він в силі народу - в нації, в його героїчній спадщині, честі, достоїнстві, звитязі, мудрості та переможній ході. Дух народу виражається в його творцях та захисниках родинного вогнища. Він проливається в світ через провідників, героїв, науковців, через творячу еліту народу, яка завзято творить текучу дійсність створюючи могутню націю. Назвіть мені найяскравішого філософа, митця чи поета того чи іншого народу і я вам тоді скажу на якому рівні розвитку знаходиться він.

В свою чергу філософія являється альма-матір’ю науки, вона її корінь. Філософія несе цілісний характер та буває різнопланового характеру, як фінансова філософія, еко-технологічна, культурна, традиційна, господарська ...
Тут ми плавно переходимо на визначення індитифікаційного коду власної суті, і вона нам підказує, що ми являємось не тільки фізичним тілом, яке тільки задовільняе свої примітивні потреби в даний момент часу, але ще являється концентрацією сили, напрацювань всього свого народу, ми успадкували гени, мову, свідомість, розум, ми отримали спадщину за допомогою якої живимо тепер. Тобто конкретна особистість являється індивідом в якій сконцентрована сила минулих, теперішніх та майбутніх поколінь. Якщо запитають тебе скільки тобі років ти скажеш тисячі, бо ти це цілий твій рід якого ти представляєш, який тягнеться з глибокої давнини через сьогодення в далеке майбутнє.

«Настав час запитати про Абсолюту Істину.
Щоб стати своїм в цьому світі ти маєш знати, що в ньому є та що в ньому насправді відбувається».
Гнатися за неможливим - божевілля, тому ми будемо визначати, що доступно нам і яким чином досягнути вищого положення, оволодівши собою та позволивши вважати себе щасливою людиною. Ми поступово викорінимо власну слабкодухість та найнебезпечніший її вид, жалість до самого себе. Зростимо в собі мужність та силу, вступивши в життєвий герць, бо не ризикуючи в житті, ризикуєш набагато разів більше. Ми будемо відповідати плину часу та перестанемо вже нарешті базікати, як стати людиною, а почнемо вже нарешті нею ставати. Ми вже не будемо більше схожими на власних недругів. Ми спробуємо прожити, як люди, які задоволені своєю долею, яка збагачує внутрішній світ любов'ю і добрими справами. Бо чужий цьому світу той, хто не знає, що в ньому є, а не менш чужий той, хто не відає, що в ньому відбувається. Тож вирушаємо в наш світоглядний екскурс, щоб при відкрити більше світ та самого себе, прояснити своє місце, час і дію, нарікши наш ментальний поступ «Гелійським рухом», який являється шляхом пізнання та здійснення вірної дійсності життя, такої яка задумана вселенським розумом.

Гелійський рух розгортає світоглядну, внутрішньо - індуковану динаміку, властиву приходящому часу нового періоду трансформації «Геліон». Гелійці це якісно нова генерація свідомих людей, особистостей нового порядку, індивідів нової генерації. Ми не дивимось на інших, ми ціле направлено взрощуємо себе та наш альтернативний поступ, який працює над завданнями самовдосконалення, якісної взаємодії, особистої і колективної результативності та творенням альтернативної дійсності. Основою геліанства являється два напрямки, шлях тризуба та сварги; два основні вектори, які переплетені, як молекула днк, де тризуб символізує цілісну триєдину суть розвиненого індивіда та сваргу символізуючи громаду таких людей, адже дифеніція поняття громадянин виходить з приналежності людини до конкретної громади, якщо цього немає він не громадянин. Якщо в нас існують громади то громадянина треба виводити з конкретної громади, а не просто, як жителя держави з сумнівною пропискою.

«Я іду на Ви» - хай скаже кожен з вас, який спраглий справедливості та правди і якщо нас стане хоча б один на громаду то це буде початком нашого славного шляху та тріумфальної перемоги. Нашим первинним завданням буде активізація власного духу, душі, генетики, де все потрібне вже заложено мільйонами років поспіль. Розуміймо, Свідома Людина в нашому Світі являється основою, а людство причиною його буття. Природа в свою чергу являється допоміжним фактором, яка забезпечує цілісне існування людства. Тому навіть в непросвітні темряві людського невігластва достатньо маленького пучка світла, щоб проявити альтернативний шлях.

Не робіть собі кумирів, а сотворяйте богів з себе, вам дано таке право для того ми сюди і прийшли щоб, стати богами, демонами або ніким. Бог в кожному із нас, а наша матір Земля - являється своєрідним інкубатором, як богів так і демонів. Обирай сам ким хочеш бути і ставай на власний шлях сходження .. Єдине, що не люблять боги та демони сіру масу невігласів, це єдиний їх спільний противник та єдине, що їх споріднює; старайтесь визначитись та не попадати між двох вогнів. І я Вам кажу, і Ви боги, даючи старт великій грі Грааль під опікою батьків, богів, предків та нащадків.

Підготував до друку Петро Олар
Далі буде:

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram