Вікторія Тітова: Інтернет зло, але залежно, що там шукати та як не стати залежним в діалозі з журналістом Петром Олар

7 Березня, 2023  

Оріяна Доценко
19 лютий о 21:57 ·
🌺Нумо пірнемо у віртуальну мережу, де живуть думками й почуттями мільярди людей. Розглянемо одну з типових спільнот, де українці застосовують совкові побутові практики (СПП) та ламають своє життя, знищують своїх мужів, дружин, руйнують свої сім'ї.
🌺Мій соціальний експеримент передбачав активну участь у комунікації, тому маємо результати польових досліджень. Не буду називати спільноту, про яку йдеться в цьому дописі, щоб не робити реклами. Мала особистий інтерес для експерименту - виділити й визнати свій совок, щоб видалити його із власного софту. Це боляче, але операція потрібна. Після завершення експерименту видалила свої дописи, коменти та емоджі, адже після себе треба прибирати.
🌺Віртуальний світ (наші думки й почуття) - це те місце, куди ми спрямовуємо увагу, щоб витягти якісь речі в дійсність.
🌺Практично це значить, якщо часто кидати спис у намальованого чи уявного бика, то це збільшує шанси вполювати бика.
У віртуальному світі "бик" і "спис", "їжа", "смачно" є символами. Мова є символічна система.
🌺Символічна система - це гак, яким ми ловимо речі у віртуальній хмарі і дістаємо їх у дійсність.
😊"Нема слова - нема предмета", - колись давно казав мій чоловік майбутній журналістці моїй сестрі Каті, а вона не йняла тому віри і намагалася доказати зворотнє... було весело 🙂 .
🌺Існує лише те, що назване. Повторення слів, почуттів, бажань, ментально-емоційних дій це є справжня магія, що творить дійсність з НІЧОГО. Дійсність має магічний характер. Магія не є факультативною. Людина ПРИРЕЧЕНА формувати дійсність.
🌺Таким чином, символічні системи визначають все.
Символічні системи визначають, як я пройду своє життя. Як корабель назвеш, так і попливеш. МОВА МАЄ ЗНАЧЕННЯ.
🌺Ми вже розглядали особливості та онтологію совкової символічної системи. Там, коротко кажучи, людина є твариною - самкою чи самцем з базовою функцією "секс/парування".
🍁Загалом, совкові побутові практики поширені скрізь, де тільки носій совкового софту вікриває рота... В певних спільнотах концентрат совка зашкалює. А це нам і потрібно для розгляду. Хочеш зрозуміти явище - збільш його. Отже, приклади застосування совкової символічної системи беремо із однієї зі звичайних українських розважально-вигулювальних жартівливих 😄 фб-спільнот:
🟤Попросила кума прийти павутинячко зняти, бо чоловік півроку в Польщі... 🟤 Чи приступна я фортеця, залежить від калібру ваших гармат. 🟤 Хочу, штоби за мной бєгало много мужиков 🟤 Настоятелька монахиням: привезли моркву, але не радуйтеся, вона терта... 🟤 Шукаю того, з ким буде норм по вечорах жерти)) навіть в пастєлі... 🟤 Чому жінкам так шкода показати розкішницю в приватних повідомленнях перед здибанкою?) 🟤 Нє іграй с сєрцем жєнщіни - ано у нєйо адно. Іграй с сіськамі - іх двє. 🟤 Деякі полюблять жінку не тільки з дітьми, а й з її чоловіком. 🟤 Шо робить, коли не заводиться любов? - Подуйте у вихлопну "Бах-бах, трах-трах, буль-буль, шльоп-шльоп)))))"
🟤 Брітанскіє учьониє вияснілі, шо чем чєлавєк актівнєє в группє, тєм он лучше в пастєлі. 🟤 Наташа помилась, шкіра стала гладенька, тому Юра впав з неї три рази. 🟤 Дєвушка, у тєбя много ізюмінок, хоть кампот варі. Або кєкс роби. Ти дагаварівай, бо фантазія дікая. 🟤 Ви йдете на побачення абсолютно голим/голою і можете взяти тільки одну річ на першу літеру вашого імені. Що це буде? 🟤 Вазвращаєм супружескіє далгі... бистро, качествєнно, можно в составє групи. 🟤 Что азначают скобкі? ) Улибка )) Люблю тєбя ))) Хочу тєбя )))) Хочу тр@хнуть тебя ))))) 🟤 ...з ким би...🤔😎🙃😉😁 🟤 Таааак.., у кого був секс в старих труселях 😃 - Скучно, не спиться і фантазія разигралась 🟤 Стірка стоіт, посуда стоіт, у мужа стоіт! Бл@... за шо хвататься? 🟤 Молодой чєлавєк, купітє букєтік дєвушкє, нєдєлю будєт стаять. - Обалдєть, дайтє два. 🟤 художник намалював класифікацію поп) шукаємо свою) Жаль нізя обнаженку)) 🟤 Сєводня узнал, што самка лєнівца, чтоби найті самца, вилазіт на дєрєво і арьот... Пачєму люді так нє дєлают? 🟤 Мужики: дєвушкі толька і могут шо ногі раздвігать. 🟤 Зарядка вашей мабілкі паказиваєт возраст вашева будущєва любовніка... 🟤 А у вас буває так, що як вибісить чоловік, то зразу хочеться завести коханця?!...
🌺Чому я навела приклади таких неприлічних цитат? Гляньмо правді в очі. Це вповні поширені фрази, які можна почути в громадських місцях, у мережі, в транспорті, на телебаченні, в мистецтві... Це норма, коли чоловіки практикують совок (матюки) при дітях, літніх людях і вважають це просто почуттям гумору. Рідко зараз знайдеться чоловік, який захистить дітей і жінок від матюків. І не тому що чоловіки не відважні, а тому, що вони вважають совок за соціальну норму.
🌺Наші воїни захищають країну від зовнішнього агресора. Де та армія, що захистить наші доми, сім'ї від внутрішнього ворога - СОВКА?
🌺Наша задача - розкрити вартість совкових текстів та практик.
🌺Ви легко зруйнуєте довіру, вірність, самоповагу і свій шлюб, ставши чорним магом блуду лише за наявності трьох умов у комунікації:
1️⃣тема (інтим),
2️⃣контакт (ваша участь репліками чи емоджі),
3️⃣усамітнення (дружба з чужим/чужими представниками протилежної статі БЕЗ відома вашої половинки).
🌺Онтологія Модерну, що винесла метафізику за рамки вартого уваги, розглядає людину виключно як біологічний механізм (тобто тварину). Ігнорується, осміюється та принижується ментально-емоційна складова людини - те, що на хліб не намажеш.
🌺Узагальнимо базові віртуальні речі, які більшість українців прагнуть зробити дійсністю, не усвідомлюючи силу власної магії.
❎️ Більшість українців (статистика каже про 80-90% зруйнованих шлюбів) стали магами, що запрошують у дійсність блуд та руйнують вірність, довіру, повагу, захоплення одне одним, взаємопідтримку... На рівні особистому та національному відчуваємо великий біль, горе й пустку від розриву сердечних зв'язків - елементарних людяних стосунків.
🌺Вище наведені приклади совка вважаються гумором, мають викликати сміх. Саме момент сміху (контакту із совком) є тією миттю, яка руйнує серця.
🌺Наше суспільство успішне. Воно успішне в тому, куди розвернена увага більшості. Яке суспільство утвориться внаслідок постійного проговорювання ттх (тактико-технічних характеристик) статевих органів (та меншою мірою органів травлення): кількість, об'єм, час, сила, взаємозамінність, універсальність застосування і подібне?
🌺Видно, на що розвернена нація. Японці - технології, робототехніка. Німці - техніка, економіка. Американці - стратегії розвитку. Українці - варіанти блуду? З огляду на тему, не дивно, якщо нашим продуктом будуть розбиті сім'ї, економічна депресія... і торгівля самотніми враженими людьми - чоловіками для важких робіт, жінками для сексуальної експлуатації.
🚹Так, одружений чоловіче, зайшов увечері в приват, фліртонув із незнайомкою, отримав дозу гормонального сексу - значить зробив свій посильний вклад у збільшення вірогідностей, щоб твою дочку продали у бордель за кордон.
🚺Так, заміжня жінко, вигулялася у компліментах з чужими чоловіками поки твій муж у ЗСУ - зробила свій посильний вклад, щоб сини були не господарями, а опущеними наймитами - невдахами на чужих роботах.
●●●
🌺Статеві маги (або, в термінах совка, мудаки й бички) малюють в уяві постійне спарювання з багатьма партнерами. Працюють з підвищенням імовірності втілення бажаної моделі життя (а точніше "жизні"). Після цього ритуалу вірогідність спарювання учасників месси стає більшою. Працюючи з вірогідностями, маги спостерігають колапс варіантів до єдиної бажаної дійсності, яку ж і створили самі: безлад у стосунках, "випадкові" зради, самотність, демотивація, лінь, бідність...
🌺Втілення ритуалу невідворотне. Наша цивілізація має магічний характер. Ми приречені це робити. Ми приречені витягувати із хмари вірогідностей конкретні речі певними ритуалами, інструментами.
❤Наше завдання - повернути людині управління дійсністю.
❤️Це можна робити через розвернення уваги на достойні конструктивні теми, створення благодатних ментально-емоційних зв'язків з рідними, де метафізика (вірність, довіра, вдячність, захоплення) в пріоритеті.
❤️Наша задача пізнати закони вторинної природи (цивілізації) і почати тягати золото з "НІЧОГО".
❤️Наша задача - перетворити соціальні науки з описових у трасформуючі та прогностичні.
Завдання переходу з онтології рабства до онтології свободи - чистити ноосферу так само, як ми чистимо смітники. Це задача для мого покоління. Це задача для людства, що знаходиться в кризі❄️❄️❄️ Модерну.
❤️Наша задача повернути людям зір, свободу. Людина в потенціалі має всю владу над дійсністю, просто треба освоїти механізм. Чим і бажаю займатися 😉
#задачі_фазового_переходу
#совок #шлюб #емоційна_зрада

Обговорення в соціальній мережі феесбук:
Василь Хитрук
Людина ПРИРЕЧЕНА формувати Нову дійсність Шляхетним СЛОВОМ, солов'їною МОВОЮ! Прекрасний висновок, Оріянко! А яку б ви з Велесом зачали нову Освіту для дітей Золотого віку? Віртуально мовлячи... Дякую.🐍🙏🪘

Оріяна Доценко
Василь Хитрук
Нічого нового для освіти не пропоную. Стратегії вже є у церков, орденів та монархів.
Формування здорового суб'єктного світогляду людини передбачає освоєння онтологій, ефективних символічних систем, бачення замислу земної цивілізації, вміння встановлювати власний софт, вміння комунікації, координації та залучення ресурсу, механізми довгої волі або передачі знань через покоління... Десь в цьому напрямку. Хіба ж умістиш відповідь на Ваше об'ємне питання в двох абзацах?

Віра Бичкова
Допис дуже важливий, і краще цю тему годі описати. Так, реальність описаного справді складна. І я вважаю, що люди яким важливі сімейні цінності, щасливі діти (без руйнівного сліду совка в їх житті),прислухаються до тебе. Дякую за дописи. Напевно прийшов час для цієї теми, бо якщо не "почистимося" від совка, то не зможемо відтворити нашу країну величною. Іншого шляху немає, ми не маємо права нести в майбутнє нашої країни той гидкий багаж,тобто схему сім'ї ( щаслівую ячєйку общєства) яку склав совок. Треба змінюватися, це важко, але можливо.

Оріяна Доценко
Віра Бичкова
Дякую за відгук і за розуміння.
Ми зараз і відтворюємо нашу країну.
Кожен робить те, що в його силах.
Хтось воює на передовій матеріального світу, а хтось на нулі віртуального.
Переможемо!💛💙🤗

Ninel Ucraine
Цікава і дуже важлив
а тема ....на жаль це жахлива реальність.....нічого нового я не прочитала ......де вирішення проблеми ?
Що треба зробити ,щоб сім,я , довіра , вірність , порядність були на першому місці?

Оріяна Доценко
Ninel Ucraine
Сім'я, довіра, вірність людяність уже на першому місці в цінностях, коли таке питання звучить.
Тепер треба ввести ці цінності в буденні практики. Проблема ж і стоїть у тому, що більшість людей хочуть вірності і щастя, АЛЕ потім якось раз само собою - і зрада, яку "не хотіла, не думав". А справа в тому, що нас навчили СОВКОВИХ правил спілкування. За цими правилами, щоб ти не хотіла, стосунки будуть зруйновані: нравіца-не-нравіца - тєрпі-мая-красавіца. Совок - це рай для злочинців. Більше того, щойно ми відкриваємо рота жартуючи, з нас виходе совок і ми, сміючись, руйнуємо один одного. Звичні хороші люди постійно під атакою совка, бо не усвідомлюють того, чим користуються.
1️⃣Не користуватися лексикою совка: матюками та вульгаризмами в побуті (це спричиняє руйнацію та хвороби інтимної сфери - того, що нижче пояса);
2️⃣Виключити тему інтиму із спілкування з людьми протилежної статі у приваті та публічно (якщо муж не присутній в комунікації);
3️⃣Не брехати своїй половинці щодо своїх гормональних інтрижок на стороні (в мережі, в книзі, у фільмі...). Бути відкритим у ментально-емоційних переживаннях зі своєю половинкою (часткова правда, напівправда тут є гіршою за брехню).
4️⃣Зробити велике прибирання свого серця. За можливості, прибрати всю свою причетність до совка та заявити про своє ставлення до совка.
5️⃣Залучити свою половинку для захисту й комфорту.

Оріяна Доценко
Ninel Ucraine
Цей допис маніфест. Далі будемо розбирати конкретні ситуації та ньюанси.
Наприклад, жінка не повинна терпіти матюки і чітко казати НІ.
Жінка не повинна усміхатися текстам, де є матюки та вульгарщина. Усмішка жінки - це ворота стосунків. Не всім ворота відчиняти.

Юрий Владимиров
Дуже цікаво, є про що поговорити.
Ви автор цього тексту, чи це поширення?
Відповісти2 тиж.

Автор
Оріяна Доценко
Юрий Владимиров
Це останній пост із серії моїх дописів про емоційну зраду. Я автор.

Апчих Апчихін Апчихович
Цікаво іпізнавально. І визнаю змінений софт інколи. То пригальмовує. То пришвидшується.то слайдами.по 8 кадрів на предмет кидає!... Але реально. Все Діє. Навіть цісфери-його видно. . . Але досягнень і далі, тупцюваннЯ. На місці. Кардинально. Життя. Що в Мрії..не поміняв. І від того. Стає нестерпно. Хоча саморозвиток триває..жага знань..і тільки вперед. Впереді . Щось унікальне..дивовижне. це Що чекав. Прагнув і мріяв. Невже. Мрія збувається. Чи це тільки тінь мрії...
... І ще одне, мені так вас нехватає! Ваших з Васьком порад і розмов. Ви такі Хороші і Світлі. І так, скучаю. І це чесно і правдиво. Ви здатні це відчути..що не просто , так це пишу! БлагоДарую Тобі Оріянно. 🙏💥

Світлана Орел
Оріяна Доценко Пані Оріяно, а ви не могли б це смформулювати у статтю для публікації на сайті?http://chas-time.com.ua/

Автор
Оріяна Доценко
Світлана Орел
Дякую за пропозицію, пані Світлано.
Ви можете адаптувати цей допис до вимог статті на Ваш сайт? Щодо статті, то я просто не знаю цих критеріїв
(чи використовувати емоджі, який об'єм, особливості цільової аудиторії, актуальність акцентування певних мість у тексті та інше). Чи, може, Вас цікавлять певні питання, то дам на них відповіді. Тема дуже важлива, будемо висвітлювати.

Підготував публікацію Петро Олар - кінорежисер ( Литва)

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram