У Канаді — рекордний приріст населення внаслідок приїзду мігрантів

14 Червня, 2024  

THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck

Упродовж липня-жовтня 2023 року населення Канади збільшилося на 430 тисяч 635 людей або на +1,1% з огляду, що все населення країни оцінюється в 40 мільйонів 528 тисяч 396 осіб. Про це повідомили на сайті канадського Статистичного бюро.Зазначається, що це був найвищий темп зростання населення за будь-який квартал з 1957 року.
Приріст населення Канади за перші дев'ять місяців 2023 року (+1 млн 30 тис. 378 осіб) уже перевищив загальний приріст за будь-який інший період повного року з моменту створення Конфедерації в 1867 році, зокрема і 2022 рік, коли було зафіксовано рекордне зростання.
У третьому кварталі 2023 року більшість приросту населення була зумовлена міжнародною міграцією. Решта цього приросту (4,0%) була результатом природного приросту, тобто різниці між кількістю народжених і померлих.
Очікується, що внесок природного приросту в приріст населення залишатиметься низьким у найближчі роки через старіння населення, нижчий рівень народжуваності та велику кількість іммігрантів і непостійних жителів, які приїжджають до Канади.

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram