Євросоюз готовий збільшити постачання електроенергії до України

12 Вересня, 2024  

Україна втратила майже половину своїх потужностей з виробництва електроенергії через постійні атаки РФ
Єврокомісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну. Про це заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон.
«Ми працюємо з Entso-E над збільшенням максимальної потужності експорту електроенергії до України», – сказала вона.
За словами посадовиці, через постійні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру Україна втратила майже половину своїх потужностей з виробництва електроенергії.
«Люди будуть у холоді та темряві найближчими місяцями, якщо ми не посилимо нашу підтримку», – повідомила єврокомісар.
Сімсон заявила, що ЄС вже надав велику підтримку, зосередившись на ремонті, розподілі генераторів та збільшенні імпорту електроенергії з ЄС.
Через Фонд підтримки енергетики України енергетична спільнота, Єврокомісія, держави-члени та інші донори мобілізували близько 510 млн євро на ремонт пошкоджених установок, децентралізоване виробництво газу та відновлюваної енергії, а також на резервне електропостачання цивільної інфраструктури.
«Всі ці зусилля необхідно активізувати з наближенням зими, щоб уникнути найгіршого», – додала вона.

Джерело: https://glavcom.ua/world/world-economy/jevrosojuz-hotovij-zbilshiti-postachannja-elektroenerhiji-do-ukrajini-1020021.html

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Радіо Українська хвиля з Європи - All Rights Reserved
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram