Україна - це українці
Підтримати
Підтримати

Відкриваємо невідоме кіно Олександра Столярова: фільм "МОЯ ЖЕНА БОЛЬНА ШИЗОФРЕНИЕЙ". автор А. Столяров.

17 Жовтня, 2021

Він появився в моєму житті раптово, хоч жили поряд в Ірпіні, і мали пряме відношення до кіно і добру кіноосвіту, але з Олександром Столяровим нам було про що говорити вічність. У нього було планів на два життя і не тільки в кіно, а і в дитячому театрі куди ходив навчатись наш син Сашко,мені здавалось що Столяров може робити добре кіно з любого епізоду життя. Тільки він міг запитати у фільмі "Для чого вони прячуть свої дущі" і після паузи відповість героїня ..."так не можна..."
Олександр Столяров вмів знімати кіно вдома і сам бути героєм і актором, а його просторий дім в лісі ставав найкращим середовищем для філосовського кіно, в якому життя було настільки документальне, що розпізнати границі де акторська гра майстерна, а де ті режисерські знахідки коли і його діти і домашні тварини все робили правильно.
Про Олександра Столярова, кінорежисера, літератора і сценариста, продюсера своїх фільмів та театральних вистав.
Надіюсь у нашій міжнародній кіношколі ми разом з вами і нашими глядачами зможемо розгадати багато секретів таланту великого майстра кіно, що так нежданно пішов за межу вічності залишивщи нам багато своїх робіт, як посібник з режисури, сценарної майстерності, а головне приклад як треба робити кіно, яке хочеться дивитись...
А дивитись є що за життя Олександр Столяров створив ці фільми:
Фильмография
«Хорал» (1988) Приз за лучшую режиссуру в Дьере (Венгрия) и в Нойбранденбурге (Германия)
«Порт» (1991)
«Союз одноногих» (1992) Приз за режиссуру в Дьере (Венгрия)
«Театр на ладонях» (ТВ 1992)
«Метрополитен» (ТВ 1992)
«Магдебургские хроники» (1994)
«Герой моего времени» (1998)
«Gloria» (1999)
«Потоп» (1999)
«Святое семейство» (2000)
«Колыбель для неродившегося ребёнка» (2000)
«За двумя зайцами — 2» (2000)
Программа «Новости» (РЕН-ТВ, Москва), главный режиссёр (2000)
«Давай убьём музыканта» (2001) Приз за драматургию им. Л. Гуревича в Екатеринбурге
«Американский репортаж» (2002)
«Достоевская девочка» (2002) Гран-при на фестивале «Покров»
«Давид» (2003)
«Безмолвие» (2003)
«Из жизни ахтырского полка» (2003)
«Салем — экспресс» (2003)
«Больше, чем любовь» (2004)
«Ольга и Рабинович» (2004)
«Блаженные в кинематографе» (2005) Приз на фестивале «Контакт»
«Чёрно-белая африка» (2005) фильм о команде путешественников «Эквитес»
«Критика любви» (2005)
«Южная столица» (2005)
«Любовь неволею судьбы» (2005)
«Я — Хармс» (2005)
«Гибель быка» (2006)
«Святитель Лука» (2006)
«Манифест женщины» (2006)
«Аскет и Лиса» (2006)
«Из жизни Венедикта Ерофеева» (2006)
«Моя жена больна шизофренией» (х/ф 2006)
«Блудный сын, блудная мать» (х/ф 2006)
«Баптисты» (2006)
«Четыре жены буревестника революции» (2007)
«Посещение музея» (2007)
«Севастопольский вальс» (2007)
«Третья любовь Клавдии Шульженко» (2007)
«Путешествие отца и сына» (2007)
«Александр Вампилов: я буду жить долго-долго…» (2007)
«Милый лжец Василий Качалов» (2007)
«Девочки, девочки» (2007) Приз «Серебряный кадр» на фестивале «Кинолетопись-2008»
Лучший документальный фильм на фестивале «Magnificat 2008»
I премия на кинофестивале «Покров»
«Митрополит Пётр Могила» (2007)
«Жизнь и кино» (2008)
«Народный святой» (2008)
«1000 поцелуев Бирона» (2008)
«Святой Петрович» (х/ф 2008)
Диплом за лучшее религиозно-духовное содержание на фестивале «Кинолетопись-2008»
Приз на фестивале «Крест святого Андрея» (Грузия, 2008)
«Портрет немолодого человека» (2008)
«Абрам да Марья» (2008)
«Казачка» (2008)
«Женитьба Алексея Петренко» (2008)
«Второе рождение» (2008)
«Монастырский остров» (2008)
«Лу Саломе. Жизнь без любви» (2009)
«Татьяна» (2009)
«Жизнь сардин минус электрификация всей страны» (2009)
«Театральный роман Богдана Ступки» (2009)
«Понять человека» (2009) Гран-при на фестивале «Покров-2010»
«Сказка для великого князя» (2009)
«Путешествие в Коктебель» (2009)
«Я — Моцарт» (2010)
«День святого Николая. Композиция № 84» (2010)
«Герман и Кармалита» (2010) Номинация «ТЭФИ» и Номинация «НИКА»
«Путешествие молодого композитора. Композиция № 85» (2010)
«Похороны Петра. Композиция № 86» (2010)
«Друг мой, Михаил Бондаренко. 12 лет назад и сегодня. Композиция № 87» (2010)
«Обыкновенный гений» (2010)
«Благовещение. Композиция № 88» (2010)
«Ираклий+Нана=Кино» (2010)
«Партитура. Soli Deo Gloria» (2010)
«Моцарт. Концерт для скрипки с оркестром № 5» (2010)
«Святое семейство по Карлу Марксу» (2010)
«Востребованный Адабашьян. Уроки режиссуры» (2010)
«Красное и белое» (2010)
«Театр Захер-Мазоха» (2010)
«Принц на горошине» (2010)
«Старые письма» (2010)
«Дело России» (2010)
«И вся её жизнь…» (2011)
«Любовь как постоянная величина» (2011)
«Моё прибытие поезда» (2011)
«Полёт в нелётную погоду» (2011)
«Очи чёрные» (2011)
«Необыкновенное чудо» (2011)
«Письма с неба» (2011)
«Знаки препинания» (2011)
«После Пушкина» (2011)
«Проза любви» (2011)
«Посвящение» (2011)
«Чтобы не забыли» (2011)
«Актриса и неврастеник» (2011)
«Господин премьер-министр» (2011)
«Напряжение нежности» (2012)
«Скрипка для Ван Гога» (2012)
«Дело Зборовского» (2012)
«Старец Паисий и я, стоящий вверх ногами» (х/ф 2012)
«В Москву, в Москву» (2012)
«Зинаида Гиппиус» (2012)
«Новые светочи России» (2012)
«Память плоти» (2013)
«Последний рассказ» (2013)
«Ave Maria» (2013)
«9 стихотворений. Групповой портрет» (2013)
«Поэза о Рыбаке и Рыбке» (2013)
«Памятник Параджанову» (2013)
«Свой человек на Соловках» (2013)
«Диккенс» (2013)
«Шесть маленьких шедевров» (2013)
«Монастырь» (Фильм о Свято-Покровской Голосеевской Пустыни) (2014)

Україна - це українці
Ми у європейських країнах - це великий резерв для піднесення України в світі і дієва дапомога діаспорі дистанційно бути в українському середовищі.
Підтримати
© Copyright 2021 - All Rights Reserved
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram